«Το αναγνωστικό των Ευαγγελίων» - Παρουσίαση στον Ναό μας


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου. η παρουσίαση του νέου βιβλίου «Το αναγνωστικό των Ευαγγελίων» (εκδ. Πατάκη) του γνωστού Θεσσαλονικιού λογοτέχνη  Αλέξανδρου Κοσματόπουλου.


Για το βιβλίο μίλησαν ο Βασίλης Γαλανομάτης, ο Αλέξανδρος Κοσματόπουλος και ο προϊστάμενος του Ναού πρωτ. Χριστόδουλος Μπίθας.


¨Οπως τόνισε ο συγγραφέας, "τα Ευαγγέλια, δεν αποτελούν παρελθόν. Δεν είναι για να τα φέρουμε στα μέτρα μας, προβάλλοντας μέσω αυτών τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μας, τη δίψα για κυριαρχία και δύναμη ή την ηθικολογία και τις ιδεοληψίες μας. Μήτε κατατάσσοντάς τα στους μύθους να πιστεύουμε ότι ξεμπερδέψαμε με μερικά θρησκευτικά φληναφήματα. Καθότι, περιέργως, ό,τι λέγεται στα Ευαγγέλια, αργά ή γρήγορα, το βρίσκουμε μπροστά μας.


Τα Ευαγγέλια είναι παρόντα σε όλες τις εποχές και η παρουσία τους γίνεται ακόμη πιο ουσιαστική όταν κυριαρχεί η απουσία νοήματος. Αν και η απουσία νοήματος έχει μεταβάλει τον κόσμο μας σε τόπο αφόρητης εξορίας, έρχονται τα Ευαγγέλια να προσδώσουν νόημα και περιεχόμενο εκεί που τίποτα δεν φέγγει, εκεί που δεν είναι τίποτα ορατό. Με τα Ευαγγέλια αντιπαλεύεται ο μηδενισμός, που διαβρώνει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, και η ματαιότητα της καθημερινότητας λαβαίνει ένα διαφορετικό περιεχόμενο, που μερικές φορές δεν θα τολμούσαμε να το διανοηθούμε".


Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και προβληματισμός γύρω από το θέμα του βιβλίου.